Om VSK

Den daglige drift varetages af en række udvalg, som beskæftiger sig med uddannelse, sikkerhed, vedligeholdelse af materiel, udgivelse af klubbladet Drivtømmer, dykkerture, arkæologi- og biologiprojekter samt sociale arrangementer. Endvidere er der en bestyrelse der samler trådene og har det overordnede ansvar. Udvalgene består af medlemmer med interesse og evner for det emne udvalget varetager.

Vi lægger vægt på at medlemmerne yder en indsats for at få det hele til at fungere. Dykning kræver omhyggelig planlægning samt at alt dykker- og sikkerhedsmateriel er 100% fungerende.

De nuværende udvalg er :

Bestyrelsen

Uddannelses Udvalget

Teknisk Udvalg

UV-rugby Udvalget

 

Vedbæk Sportsdykkerklub er et produkt efter en fusion mellem Søllerød Sportsdykkerklub og Trørød Sportsdykkerklub begge tilhørende i Vedbæk.

Der arrangeres 1-2 ture hver weekend og 1 tur hver torsdag. Også vinterhalvåret dykker vi flittigt med 1-2 dyk per uge, når vejret tillader det. Turen kan gå til Jernbanebåden, Anemonevraget eller et de andre 30 vrag som klubben dykker på. Når vi ikke dykker på vrag, går turen til naturskønne områder som fx Kullen, Stevns Klint, nordkysten, Sjællands Odde og Røsnes Rev.

Da vi prioriterer sikkerheden højt, tilbyder klubben sine medlemmer uddannelse og træning i bl.a. DAN oxygen provider-kursus, kompressorkursus og fartøjsførerkursus.

Selvom dykning er i højsædet, bruger vi megen tid til hygge-dyk med grillaftener på hverdage og weekender, samt sociale arrangementer som Sankt Hans fest, julefrokoster og andre fester. Endvidere afholdes foredragsaftner bl.a. med skattejægere, dykkeremner og foto fremvisning. Klubben har til huse i et nyt klubhus på Vedbæk havn med udsigt over Øresund, som bruges som base for de fleste aktiviteter.

Klubbens faciliteter står til rådighed for medlemmerne, og det er altid muligt selv at lave ture og arrangementer med klubbens udstyr, når klubbens sikkerhedsregler overholdes. Klubben har 2 både: en 36 fod glasfiberkutter, “Triton”, beliggende i Vedbæk havn, samt en RIB (gummibåd), “Springeren”. Desuden råder klubben over en mobil og en stationær kompressor med luftbank og fast udtag til påfyldning af dobbeltfiltreret luft (til nitrox-godkendt udstyr). Klubben har også flaskesæt til udlejning, genoplivningssæt mv.

Klubben prøver at arrangerer en sommertur hvert år til lokaliteter i Danmark eller Norden med masser af organiseret dykning.

Vi dykker mest i Danmark og nordiske farvande, men de sidste par år har nogle af klubbens medlemmer også arrangeret tur sydpå til mere eksotiske himmelstrøg på ferie eller for at arbejde som instruktører.

Du kan evt. læse mere om VSK’s historie under fanen Om VSK

Se også vores vedtægter under fanen Medlem i VSK